Terug

Volg Hart van Nederland

Straten staan blank, plaatselijk wateroverlast door hevige regenval

Weerbericht

5 mei 2023, 16:49

Vanwege een groot buiengebied dat vrijdag over het land trekt, is er op verschillende plaatsen wateroverlast ontstaan. In korte tijd viel er op de zwaarst getroffen plekken 15 tot 20 millimeter regen, meldt Weeronline.

Door het slechte weer is het bevrijdingsfestival in Groningen stilgelegd en lag dat in Zwolle tijdelijk stil. Bevrijdingsfestival Assen roept bezoekers op niet te komen vanwege het weer. RTV Drenthe meldt dat toegangswegen zijn afgesloten en dat het festivalterrein wordt ontruimd.

Goed nieuws bevrijdingsfestivals

De meeste regen valt vrijdagmiddag nog over een strook van Noord-Brabant, via het midden van het land naar het noordoosten. Het weerbureau verwacht hier nog 10 tot lokaal 30 millimeter aan regen. Ook kan er mogelijk onweer en wat hagel voorkomen.

Ochtendweer vrijdag 5 mei 2023
1:30
Ochtendweer vrijdag 5 mei 2023

In de tweede helft van de middag wordt het vanuit het westen droger en volgen er enkele brede opklaringen. De zon laat zich dan op veel plekken ook weer zien, voorspelt Weeronline. Met name in de steden Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen gebeurt dit als eerste. "Dat is goed nieuws voor de bevrijdingsfestivals die daar plaatsvinden." Op de bevrijdingsfestivals in Utrecht en Wageningen wordt het richting het einde van de middag droog.

Groningen

Alleen in het oosten en noordoosten valt er komende tijd nog regen. In Groningen, waar het bevrijdingsfestival is ontruimd vanwege het naderende slechte weer, kan het tot 20.00 uur nog af en toe flink regenen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.