Terug

Volg Hart van Nederland

Overstromingen langs groot deel kust door storm Pia, hotel ontruimd

Weerbericht

22 dec 2023, 08:49

Een aantal kades in het Waddengebied is in de nacht van donderdag op vrijdag onder water gelopen door zeer hoogwater op de Waddenzee in combinatie met de harde wind.

Een groot deel van de kust is getroffen door het hoge water. Het gaat in elk geval om de kades bij Lauwersoog, Eemshaven, Delfzijl in de noordelijke provincies, en Oudeschild op Texel, Den Oever en Scheveningen in de westelijke kustprovincies. Inmiddels zakt het water weer volgens waterschap Noorderzijlvest. Alle coupures (doorgangen) in kades en dijken blijven voorlopig nog wel gesloten.

Minder hoog dan verwacht

De waterstand in de Waddenzee kwam minder hoog te staan dan Rijkswaterstaat donderdag nog verwachtte. Noorderzijlvest stelde vanaf 03.00 uur vrijdagmorgen dijkbewaking in. De dijkwachters hebben geen grote schades waargenomen.

Bij daglicht wordt een extra inspectie gehouden. Het schap verwacht dat de piek in de waterstand voorbij is, aldus een woordvoerster.

Hotel ontruimd

Hotel De Boegschroef in de haven van Delfzijl heeft geen wateroverlast gehad, aldus Stephan Bakker van het hotel. Donderdagavond werden alle gasten geëvacueerd, omdat er water in het pand zou komen te staan. Maar alleen de kruipruimtes zijn nat, aldus Bakker. Het hotel staat vrijdagmorgen vroeg nog wel op een "eilandje" in het water.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.