Terug

Volg Hart van Nederland

Kletsnatte dag voor de boeg, later deze week weer hogere temperaturen

Kletsnatte dag voor de boeg, later deze week weer hogere temperaturen

Weerbericht

27 sep 2022, 09:30

Na de natte dag van gisteren kunnen we ons vandaag verheugen op een nieuwe dag vol met buien. Het wordt een kletsnatte herfstdag, al kan er hier en daar nog wel een opklaring ontstaan. Het is vrij koud voor de tijd van het jaar, met temperaturen die niet uitkomen boven de 12 graden.

Volgens Weer.nl zal het grootste deel van het land vrijwel de hele dag verborgen zijn onder een grijze deken. De grootste kansen op wat zon zijn er in het zuidwesten van het land. Elders is er vooral veel bewolking en blijven de buien af en aan komen.

Trein aan buien

In het binnenland valt het nog wat mee met de neerslaghoeveelheden, daar regent het over het algemeen wat minder hard en is het ook wat vaker droog. Maar verder naar het westen zijn de buien actiever en kan er gemakkelijk weer 10 tot 20 millimeter regen vallen. Ook wordt de kans op onweer in de loop van de dag iets groter.

"We zitten in een noordwestelijke stroming en daarom is het behoorlijk fris voor de tijd van het jaar", vertelt meteoroloog Jordi Huirne van Weer.nl. "We kunnen vandaag echt een trein aan buien vanuit IJsland verwachten vandaag." Die trein met regenbuien zal doorgaan tot ze tegen de Alpen aan klappen om daar de neerslag (dan in de vorm van sneeuw) loslaten.

Eind deze week droger en warmer

Vanavond blijft het nog nat, in de nacht wordt het droger en klaart het in het binnenland af en toe op. Er kan dan ook wat mist ontstaan. Vanaf morgen knapt het geleidelijk weer wat op. De buien worden minder, er staat weinig wind en de zon komt er elke dag wat vaker bij. Ook gaan de temperaturen geleidelijk oplopen naar wat meer passende waarden voor eind september; zo zitten we vrijdag weer rond een aangename 18 graden.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.