Terug

Volg Hart van Nederland

Drukke ochtendspits door hevige regenval en windstoten

Weerbericht

11 jan 2023, 21:13

Door flinke regenval en zware windstoten was het donderdagochtend een stuk drukker dan normaal op de weg. De ANWB meldde dat er op het drukste moment ongeveer 640 kilometer file stond. Met name in het zuiden van Nederland gebeurden wat ongelukken. Inmiddels is de drukte voorbij en zijn de meeste files opgelost.

In 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie, was het gemiddelde in januari 370 kilometer file. De drukte kwam vooral door het slechte weer onder de rivieren. Daar regende en waaide het hard, al waarschuwt de ANWB nog steeds voor zware windstoten in het westen en noordwesten.

Code geel

Woensdag adviseerde Rijkswaterstaat al om donderdag thuis te werken vanwege de verwachte ochtendspits. Voor een deel van het land was code geel afgegeven.

De regen trekt na de ochtend langzaam het land uit en ook de windkracht neemt af, al blijft het voorlopig nog wel even regenen boven het zuiden en delen van het midden van Nederland. In het noorden wordt het vaker droog en op de Waddeneilanden laat de zon zich mogelijk nog even zien.

In de nacht van woensdag op donderdag regende het in het zuidwesten van ons land meteen flink. Op diverse plekken in Zeeland en het westen van Brabant was er zelfs al tussen de 15 en 20 millimeter nieuwe regen omlaag gekomen. Dat meldt Weer.nl.

Hart van Nederland/ANP

Bekijk in de video hierboven het weerbericht van donderdag 12 januari

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.