Terug

Volg Hart van Nederland

Nu nog vrieskou, maar na het weekend verovert zachte lucht ons land

Weerbericht

17 dec 2022, 13:09

Waar het KNMI wegens gladheid en mist op zaterdagochtend nog code geel uit heeft gegeven, zullen we daar de komende dagen geen zorgen om hoeven te maken. Er staat ons namelijk zachter weer te wachten, meldt Weer.nl.

In de loop van de zaterdagochtend is de zon in het westen op steeds meer plaatsen tevoorschijn gekomen en later vandaag breekt ook op andere plaatsen de zon nog even door. Op enkele plekken gebeurt dit echter pas in de loop van de middag en daar komt de temperatuur niet het vriespunt uit, elders ligt de temperatuur tussen 0 en +2 graden. De wind is zuidelijk en zwak tot matig, in het Waddengebied soms vrij krachtig, 2-5 Beaufort.

Vanavond en vannacht is het droog en overwegend helder. Met niet al te veel wind gaat het op veel plekken matig vriezen met -5 tot lokaal -8 graden. Alleen aan zee is het iets minder koud. Later in de nacht trekken er wat sluierwolken over het land.

Temperatuur zondag boven vriespunt

Een weersomslag vindt morgen plaats. Na een zonnige en koude start kan op veel plekken nog even worden geschaatst. De bewolking neemt in de loop van de dag vrij snel toe, maar het blijft tot de avond droog. De temperatuur komt aan het einde van de middag op steeds meer plaatsen boven nul uit. Later in de avond gaat het vanuit het zuidwesten regenen en loopt de temperatuur nog verder op tot ruim boven het vriespunt.

Zachte lucht

Na het weekend krijgen we heel ander weer. Zachte lucht verovert ons land, met in de nacht naar maandag alweer 5 graden en overdag maar liefst 10 graden. Daarbij waait het stevig en valt van tijd tot tijd regen. Richting de Kerst neemt de onzekerheid wat toe, maar het lijkt (licht) wisselvallig weer te blijven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.