Terug

Volg Hart van Nederland

Nu bewolkt, maar later deze week weer volop lentezon

Weerbericht

5 mrt 2024, 09:22

Afgelopen weekend genoot Nederland met volle teugen van het lenteweer, vooral zondag was het erg lekker buiten. Vandaag en morgen is het koeler en is er bewolking, maar de zon zal later deze week volop terugkeren, zegt meteoroloog Dennis Wilt.

"In de nacht van maandag op dinsdag was er veel bewolking en was het plaatselijk mistig", aldus Wilt. Tijdens opklaringen was er zelfs sprake van lichte vorst. "Er staat een matige oostenwind, al is die wind in het noorden wat harder, waardoor de temperatuur daar vandaag wat lager zal zijn." Uit de bewolking van dinsdag kan lichte regen vallen.

Wanneer komt de zon?

"In het zuiden kan de zon zelfs nog eventjes doorkomen. Maar die zon zal de komende dagen veel beter uit de verf komen", gaat Wilt verder. "Morgen is nog een dag met lichte mist in het zuiden, wolkenvelden en af en toe ook al de zon. De rest van de week veel zonneschijn, waarmee in het weekend de temperatuur zelfs op kan lopen tot 13 graden."

De nachten worden wel kouder, het kan dan plaatselijk zelfs gaan vriezen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Bekijk in de video bovenaan dit artikel het laatste weerbericht met meteoroloog Dennis Wilt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.