Terug

Volg Hart van Nederland

Vrijdag nieuwe sneeuwbuien én dan blijft het liggen

Weerbericht

19 jan 2023, 14:45

De meeste sneeuw is donderdagmiddag door de hogere temperaturen alweer verdwenen, maar vrijdag zijn weer nieuwe sneeuwbuien op komst. Dat meldt Weer.nl. Aangezien de temperaturen morgen lager liggen dan vandaag, blijft de sneeuw waarschijnlijk op meer plekken liggen. Lokaal valt ruim vijf centimeter.

Vannacht vriest het licht met in het binnenland temperaturen van rond de -4 graden. Gedurende de nacht trekken vanuit het westen nog een paar winterse buien over het land. Landinwaarts lossen deze op, maar als er nog iets valt, is dit sneeuw die blijft liggen.

Meeste sneeuw in Gelderland, Brabant en Limburg

Vrijdagochtend trekken nieuwe, soms forse, winterse buien het land binnen. In het oosten komen zullen de buien aan het einde van de ochtend overgaan in sneeuw. Door de kou zal de sneeuw gemakkelijker blijven liggen.

In de middag gaat het ook in het oosten en zuidoosten sneeuwen, bij temperaturen rond het vriespunt. Volgens Weer.nl valt er regionaal ruim vijf centimeter. Waar de meeste sneeuw blijft liggen, is nog lastig te zeggen. De grootste kans is in Gelderland, Brabant en Limburg.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.