Terug

Volg Hart van Nederland

Morgen mogelijk eerste officiële storm van 2023, maandag kans op sneeuw

Weerbericht

14 jan 2023, 18:05

Zondag en maandag worden twee interessante dagen op weergebied. Zondag is er namelijk kans op de eerste officiële storm van 2023, en maandag op sneeuw, meldt Weer.nl.

Eerst het goede nieuws: morgen is het minder nat, en is er zelfs ruimte voor zon. Maar het gaat wel hard waaien. Tijdens het hoogtepunt kan er sprake zijn van een storm, vooral in het Waddengebied, met windkracht 9. Ook in het binnenland staat een krachtige zuidwestenwind.

Er worden zware windstoten van 70 tot 90 kilometer per uur verwacht. In het noordwestelijk kustgebied kunnen zelfs zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur voorkomen.

Het KNMI heeft voor zondag overdag code geel afgegeven vanwege de zware windstoten.

Zaterdag viel er veel regen, gelukkig is dat zondag minder. Door de hevige buien ontstond er wateroverlast op meerdere plekken:

Waterschappen nemen maatregelen vanwege wateroverlast, rivier de Linge treedt buiten oevers
2:00
Waterschappen nemen maatregelen vanwege wateroverlast, rivier de Linge treedt buiten oevers

En dan maandag. Niet zomaar een maandag, want het is 'Blue Monday' - naar verluidt de meest depressieve dag van het jaar. Omdat een klein lagedrukgebied van Noord-Frankrijk richting het westen van Duitsland trekt, gaat het regenen in Nederland. Maandag kan het kwik dalen tot rond het vriespunt en dan verandert de regen in sneeuw.

Laagje sneeuw

De meeste neerslag valt in een strook van Zeeland naar het noordoosten, dus daar is kans op een laagje sneeuw. In onze buurlanden gaat sowieso sneeuw vallen, maar dan hogerop, in de Ardennen en het Sauerland. Lokaal misschien wel 10 tot 20 centimeter.

Na maandag blijft er kans op winterse buien. Het kan 's nachts licht gaan vriezen, omdat de wind wat gaat liggen en het soms opklaart. Overdag stijgt de temperatuur wel tot boven het vriespunt.

Hart van Nederland/Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.