Terug

Volg Hart van Nederland

Mooi herfstweekend op komst, maar houd de paraplu dichtbij

Mooi herfstweekend op komst, maar houd de paraplu dichtbij

Weerbericht

7 okt 2022, 09:46

Er staat mooi herfstweekend voor de deur met flink wat ruimte voor de zon. Toch is het verstandig om zaterdag een paraplu bij de hand te houden, aldus Weer.nl.

Vandaag schijnt in een groot deel van het land nog de zon. Op een spetterbuitje in het noordwesten na is het droog, met een mix van stapelwolken en zon. In Limburg is het net als gisteren zonnig en in het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 19 graden. Normaal is het rond deze tijd van het jaar een graad of 15.

Vannacht buien

Vannacht trekken vanuit het westen wat buien over het land. In het Waddengebied kan de wind nog extra aantrekken en is er kans op zware windstoten van zo'n 75 kilometer per uur. In de loop van de nacht gaat de wind liggen. Zaterdagochtend regent het nog in Limburg, in het westen is het dan alweer opgeklaard. Later wordt het ook in het zuiden droog.

Daarna schijnt de zon flink en ontstaan stapelwolken. Dat betekent niet dat je de paraplu of regenjas thuis kan laten, want in het noorden van het land ontstaan al snel weer een paar buien. In de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog, maar in het noordoosten van het land is dat pas in de avond het geval. Het wordt zo'n 15 of 16 graden.

Prachtig najaarsweer

De nacht naar zondag verloopt fris, waarbij de temperatuur in het binnenland kan dalen tot 2 graden. Er is kans op vorst aan de grond en lokaal kans mist ontstaan. Zondag overdag is het droog en wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In het zuiden is er bijna geen wolkje aan de lucht. De temperatuur stijgt naar 15 graden op de Wadden en 16 tot 18 graden in het binnenland.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.