Terug

Volg Hart van Nederland

Mogelijk tropische dag vandaag: 'Temperatuur stijgt snel'

Mogelijk tropische dag vandaag: 'Temperatuur stijgt snel'

Weerbericht

12 juli 2022, 06:24

Dinsdag kan zomaar een mooie dag worden voor aanbidders van zomerse hitte. Dankzij een hogedrukgebied dat boven ons land ligt, stijgen temperaturen snel. Mogelijk zelfs tot tropische waarden. Dat meldt Weer.nl.

De dag begint op veel plekken mistig, met in het oosten en noordoosten zelfs code geel tot gevolg. Maar als die mist eenmaal optrekt, krijgt de zon direct ruim baan. Al wordt met name het noorden nog even geplaagd door wat wolkenvelden.

De aanvoer van warme lucht uit Zuid-Europa in combinatie met veel zonneschijn, maakt dat de temperatuur snel stijgt naar de 25 graden in het noorden. In het zuiden kan er zomaar nog een schepje bovenop worden gedaan: 31 graden is mogelijk.

Dertigers weer helemaal terug

Ook woensdag lijkt zo'n dag te worden: een relatief koele ochtend en daarna meteen flinke temperaturen tot 31 graden. Vanaf donderdag wordt het iets minder heet, maar vanaf zondag lijken de dertigers weer helemaal terug te komen en "komen we daar soms zelfs (ruim) overheen", aldus Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.