Terug

Volg Hart van Nederland

Mogelijk een witte pakjesavond in aantocht

Weerbericht

4 dec 2022, 20:50

Wie een grote zak met Sinterklaascadeaus verwacht, doet er goed aan om wat zout op de daken te strooien. Het zou namelijk zomaar kunnen dat we in sommige delen van het land een witte pakjesavond krijgen volgens Weer.nl.

Zondagavond en -nacht kan er langs de zuidgrens van ons land al wat natte sneeuw of ijzel verwacht worden. De temperatuur ligt tussen -1 graad in het zuidoosten en 5 graden op de Wadden. Maandagochtend kan in de zuidelijke provincies al wat (natte) sneeuw en ijsregen vallen en maandagmiddag ook langs de oostelijke grens.

Witte Limburgse heuvels

De kans op een echt sneeuwdek is niet groot, maar het kan in de Limburgse heuvels wel een beetje wit worden. In het noorden van het land is het maandag droger, maar ook daar kunnen buien voorkomen. In de middag verplaatst het zwaartepunt van de neerslag zich van het zuiden naar het oosten.

Vanuit het noorden drijven er hogere temperaturen over ons land, maar maandagmiddag kunnen er langs de oostgrens wat vlokken natte sneeuw tussen de regen zitten. De maximumtemperaturen liggen tussen de 8 graden op de Wadden en 2 graden in het zuidoosten.

Sneeuw of geen sneeuw, Sinterklaas moet maandagavond sowieso alert zijn op gladheid. Het blijft overwegend bewolkt en hier en daar komt nog wat lichte regen voor. Het klaart 's nachts op, waardoor het een stuk kouder wordt. In het noordoosten kan de temperatuur dalen tot het vriespunt.

Weer komende dagen

Dinsdag wisselen wolkenvelden en een paar zonnige perioden elkaar af. Er komen hier en daar wat buien voor, en de grootste kans op een bui is voor de kustgebieden. De temperatuur stijgt naar 4 graden in Zuid-Limburg tot 9 graden in het noordwesten.

Ook op woensdag is het wisselend bewolkt en zonnig. Vooral in de kustgebieden trekken regelmatig buien over, maar landinwaarts doven ze geleidelijk uit. Soms kunnen die buien winters getint zijn met hagel of natte sneeuw. De noordwestenwind is matig, maar aan de kust vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 5 graden in het binnenland en tot 7 graden aan de kust.

Daarna wordt het tijdelijk weer wat kouder, maar naast wolkenvelden is er af en toe ook ruimte voor de zon. Iedere dag is wel kans op neerslag en natte sneeuw. In de nacht neemt de kans op vorst weer toe en ook overdag ligt de temperatuur vrij laag voor de tijd van het jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.