Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere ongelukken door gladheid, code geel in vrijwel het hele land

Weerbericht

15 dec 2022, 07:01

Het KNMI waarschuwt donderdagochtend opnieuw voor gladheid op de wegen. Voor vrijwel het hele land is code geel afgegeven, met uitzondering van Limburg en de Waddeneilanden. Rijkswaterstaat heeft al zo'n drie miljoen kilo zout gestrooid.

Toch heeft de gladheid al tot meerdere ongelukken geleid. Zo kwamen donderdagochtend zeven auto's op de N57 bij Burg-Haamstede terecht in een kettingbotsing nadat één auto eerder al van de weg was gevlogen en meerdere keren over de kop sloeg. Een inzittende van dat voertuig is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Bus tegen gevel woning

In het Zeeuwse Westkapelle verloor de chauffeuse van een Connexxion-lijnbus de controle over het stuur. De bus reed in op de gevel van een woning. Zowel huis als bus liepen beschadigingen op.

Op de A9 bij Beverwijk sloeg woensdag kort voor middernacht een automobiliste met haar auto over de kop vanwege de gladheid. De auto kwam op de kop tot stilstand naast de weg. De bestuurster is door de brandweer uit het voertuig bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht.

Auto in ijskoud water

Niet veel later rond kwart over twaalf 's nachts vond een ongeval op de N246 in het Noord-Hollandse Starnmeer plaats. Een auto raakte door het gladde wegdek te water. De bestuurder is nagekeken maar kwam met de schrik vrij.

Ook op een kruispunt in Den Haag ging het mis, daar botsten twee auto's op elkaar. Zeker één persoon raakte daarbij gewond. Op een andere plek in de stad verloor een automobiliste door de gladheid de macht over het stuur en reed tegen een boom. De vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Barre avondspits

Volgens de ANWB blijft het nog een groot deel van de dag zo glad op de weg. "Het is nu wel op de meeste plaatsen droog, dus we verwachten eigenlijk weinig kans op ijzel. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet glad is, want er is vannacht wel heel veel gevallen. Dat kan nu weer opvriezen, dus vooral bij bruggen en viaducten moet je echt uitkijken", waarschuwt Heleen de Geest van de ANWB donderdagochtend bij Hart van Nederland.

"De avondspits wordt waarschijnlijk wel heel bar. Vanmiddag gaat het namelijk wel op heel veel plaatsen regenen en omdat de wegdektemperatuur nog heel erg laag is, is er dan wel kans op ijzel. En ijzel en verkeer is natuurlijk een hele slechte combinatie."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.