Terug

Volg Hart van Nederland

Lenteachtig weekend voor de boeg: temperatuur in dubbele cijfers

Weerbericht

2 mrt 2024, 11:02

Het eerste weekend van maart belooft lenteachtig te worden. Zaterdagochtend heeft de zon veel ruimte en loopt de temperatuur in het oosten van het land al op tot in de dubbele cijfers. Maar volgende week wordt het weer een stuk kouder en gaat het mogelijk vriezen.

Zaterdagochtend is er tussen de wolken door flink wat ruimte voor de zon. De temperatuur verschilt van 7 graden in Zeeland tot aan 11 graden in Overijssel en Gelderland. Langs de kust waait er een vrij krachtige wind waardoor het iets koeler aanvoelt.

In de middag wordt het een stukje warmer en komt het kwik in het hele land boven de 10 graden uit. Vanuit het zuidwesten kan er een spat regen vallen maar tot die tijd blijft het fraai lenteweer. In de avond trekt dat gebied over het land heen waardoor er ook op andere plaatsen een spatje regen kan vallen. In de avond zakt de temperatuur tussen de 6 en 7 graden.

Tweedeling

Zondag komt er een tweedeling. In het westen van het land meer bewolking en in het zuidwesten opnieuw een bui. In het oosten is er veel ruimte voor de zon en kan het richting de 15 graden gaan: "We gaan echt naar de lente temperaturen toe daar", vertelt meteoroloog Dennis Wilt.

Volgende week wordt het minder warm en wordt het iets wisselvalliger. Vanaf dinsdag en gaat er meer regen vallen en dalen de nachttemperaturen tot de 2 graden, daardoor kan er nachtvorst ontstaan.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.