Terug

Volg Hart van Nederland

Kunnen we het ijs weer op? Hier zie je waar het schaatsen mogelijk is!

Weerbericht

12 dec 2022, 23:03

Nederland kijkt er weer reikhalzend naar uit: schaatsen op natuurijs. Er staan een paar flink kouden dagen en nachten voor de deur, dus de kans is goed aanwezig dat er voldoende ijsvorming zal zijn, zodat schaatsen op natuurijs weer mogelijk wordt. Maar waar kunnen we dit jaar veilig het ijs op?

Het dunne laagje ijs dat op veel plaatsen al te vinden is, zal volgens Weer.nl door de kou de komende tijd nog wat verder aangroeien. Op ondiepe wateren en op geprepareerde ijsbanen zal het dan mogelijk zijn even te schaatsen.

De kans is groot dat het Gelderse Winterswijk er met de primeur vandoor gaat. Dat zegt Erik Ekkel van de IJsmeester App maandagavond tegen Hart van Nederland. Hij is zeker geen onbekende in de wereld van het natuurijs: al sinds 2009 maakt hij kaartjes waarop te zien is waar er kan worden geschaatst.

'Begint te kriebelen'

Of het op andere plekken in Nederland ook zal kunnen, durft hij niet te zeggen. Zelf bindt Erik de ijzers alleen nog niet onder: "Het begint wel te kriebelen maar ik wacht tot er op de grote meren kan worden geschaatst. En het wordt alweer snel warmer dus dat zal nog wel even duren."

Erik verwacht daarna in januari of februari pas weer op de schaatsen te kunnen staan. Maar wie denkt dat hij tot die tijd vol sentiment, verloren naar zijn schaatsen zit te kijken, heeft het mis: "Dat het warmer wordt is ook wel weer fijn vanwege de dure gasprijzen."

Vanaf dinsdagochtend is de schaatskaart van Erik weer actief. Deze is hier te vinden of download de gratis app 'IJsmeester' in de App Store of Google Play Store.

Bovenstaande video is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.