Terug

Volg Hart van Nederland

Temperaturen blijven hangen rond het vriespunt, kunnen we al schaatsen?

Weerbericht

12 dec 2022, 15:20

Het is komende week fraai winterweer. Overdag schijnt de zon flink, en tegelijkertijd blijft de temperatuur hangen rond het vriespunt. Komende nacht kan het zelfs min 10 graden worden. Dat meldt Weer.nl. Wordt het met deze vorst dan tijd om te schaatsen?

Vanochtend vroor het al in het zuiden van het land. In Brabant en Limburg werd het min 5 graden of kouder. Op de koudste plek, in het Limburgse Ell, werd het min 6,7 graden. In het noorden van het land was het minder koud, daar kwam de temperatuur op plaatsen net onder het vriespunt of net erboven.

Koude nacht

Het blijft vandaag verder koud. De temperatuur stijgt niet verder dan 2 graden. Het zonnetje schijnt flink, alleen in het noorden blijft wat bewolking hangen. Maar die trekt in de loop van de dag ook weg.

Vanavond staat ons een hele koude nacht te wachten. Landinwaarts kan het zelfs min 10 graden worden. Aan zee blijft het kwik op gemiddeld min 4 graden steken.

Zonnige week

Morgen is het opnieuw zonnig. De temperatuur stokt opnieuw op of net een graadje boven het vriespunt. Het blijft verder droog. Woensdag kan op de Waddeneiland een (winters) buitje vallen. Ook in het zuidoosten van het land kan er neerslag vallen. Met name in Limburg kan een vlokje sneeuw vallen. In de rest van het land is het opnieuw zonnig. Het wordt tussen de 1 en 6 graden.

Ook donderdag en vrijdag lijken nog vrij zonnig te gaan verlopen, met alleen in het uiterste noorden kans op ook een winters buitje. Het kwik ligt op beide dagen gemiddeld op een graad of 5.

Schaatsweer?

De nachten blijven echter wel koud, met op grote schaal nog lichte tot plaatselijk matige vorst. Dat betekent dat het dunne laagje ijs dat er nu op veel plaatsen al ligt, nog iets dikker zal worden. Met een beetje geluk kunnen we in de loop van de week op ondiepe wateren en geprepareerde ijsbanen mogelijk even schaatsen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.