Terug

Volg Hart van Nederland

Koud winterweer op komst: dit kunnen we verwachten

Weerbericht

5 jan 2024, 10:41

Na een reeks zachte en natte dagen is er vanaf dit weekend droog en koud winterweer op komst. In de nachten gaat het licht tot matig vriezen en overdag komen de temperaturen nog maar net uit boven nul. Dat voorspelt meteoroloog Dennis Wilt.

Vrijdagavond en -nacht daalt de temperatuur naar zo'n 6 graden in Zeeland en 2 graden in Groningen. Soms valt er nog wat lichte regen. Zaterdag begint de dag bewolkt met soms wat motregen. Vanuit het noordoosten stroomt koude lucht binnen, waardoor in Groningen en Drenthe wat natte sneeuw kan gaan vallen.

Zonnig maar koud

In de nacht naar zondag klaart het vooral in het noorden en midden van het land op, waardoor het daar licht kan gaan vriezen. In het zuiden blijft de temperatuur boven nul. In de loop van de zondag breiden de opklaringen zich verder uit over het land. Alleen in delen van Limburg kan het nog lange tijd grijs blijven.

Het wordt zonnig, maar met 0 tot 3 graden blijft het overdag wel koud. Dat koude winterweer houden we ook volgende week, met 's nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt. Koud dus, maar het wordt wel zonnig en droog.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.