Terug

Volg Hart van Nederland

Koning Winter keert terug: fors kouder en kans op winterse neerslag

Weerbericht

13 jan 2023, 10:06

De afgelopen dagen doet het weer meer denken aan de herfst. Met temperaturen in de dubbele cijfers, heftige regenbuien en harde wind, lijkt de winter niet echt door te zetten. Toch keert Koning Winter volgende week terug, meldt Weer.nl

De komende dagen blijft het regenachtig, met flinke plensbuien. Vrijdag en het weekend blijft het onstuimig. Aan de kust kan de wind stormachtig zijn. In het noorden vallen de zwaarste buien. Tussendoor zijn er lange, droge periodes en is er ook ruimte voor de zon.

Winterse neerslag

Zaterdag trekken in de loop van de ochtend buien vanuit het zuidwesten over ons land. Veel plekken kunnen rekenen op 15 tot 20 millimeter neerslag. Met de vele neerslag van afgelopen dagen, is de grond goed gevuld. Zondag zet het winterweer in. Het wordt dan ook al voelbaar frisser, met temperaturen tussen de 6 en 8 graden. Door de koudere lucht kan een enkele bui al gepaard gaan met winterse neerslag, zoals hagel of (natte) sneeuw.

Na het weekend keert Koning Winter terug. Op maandag komt de temperatuur overdag niet uit boven de 5 graden, dinsdag wordt het nog iets kouder. Ook dan kunnen er weer buien vallen in de vorm van (natte) sneeuw. Op sommige plekken kan daardoor zelfs even een witte wereld ontstaan. Tot en met woensdag blijft er kans op winterse buien, daarna wordt het droger.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.