Terug

Volg Hart van Nederland

Komende 24 uur gaat het flink regenen door meerdere storingen

Weerbericht

11 jan 2023, 07:35

Vandaag is een goed regenpak of een paraplu geen overbodige luxe als je op pad moet, volgens Weer.nl belooft het een kletsnatte dag te worden. Hoewel de dag droog begint gaat het vanavond flink regen en stormen. Het KNMI heeft voor woensdagavond en donderdagochtend code geel afgegeven voor het hele land.

Overdag bevinden we ons even tussen de belangrijkste storingen in. De zon komt er goed door, er drijven stapelwolken over en vanmiddag is in de hogere delen van de atmosfeer ook af en toe sluierbewolking te zien. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee krachtig en soms hard en de temperaturen schommelen rond 10 graden.

Vanavond passeert vanuit het westen een actieve bovenluchtstoring met een paar fikse buien. Plaatselijk kan het onweren en hagelen en tijdens de buien worden zware windstoten verwacht, aan zee met snelheden tot 100 kilometer per uur en in het binnenland tot ongeveer 80 kilometer per uur. Verder kan tijdens de buien veel regen in korte tijd vallen, kan water op de weg blijven staan en is het oppassen voor de zware windvlagen.

Tweede storing

Later vanavond en aan het begin van de nacht wordt het even wat rustiger met mogelijk een paar opklaringen, maar in de tweede helft van de nacht trekt een nieuwe storing alweer het land binnen. Het gaat dan hard regenen en de wind neemt opnieuw toe. Aan zee komt een stormachtig zuidenwind te staan, op zee misschien wel een kortdurende storm. Verder kunnen vooral aan zee weer zware winstoten optreden met snelheden tussen 80 en 100 kilometer per uur. Daarbij kan in korte tijd erg veel regen vallen.

Morgen overdag ligt de regen nog boven het zuiden en zuidoosten van Nederland en boven België en delen van Duitsland. Daar lopen de regenhoeveelheden verder op, regionaal dus tot meer dan 40 millimeter in 24 uur tijd. In het midden en vooral noorden wordt het wel droog en in de noordelijke provincies en op de Wadden kan ook de zon zich af en toe laten zien. De wind neemt geleidelijk af en het wordt tussen 10 en 13 graden.

Vrijdag enkele buien

In de nacht naar vrijdag passeert een nieuw gebied met buien en veel wind, overdag is de zon af en toe te zien en lijkt de buiigheid vooral in de noordelijke helft van het land door te gaan. De harde zuidwestenwind draait later naar west tot noordwest en neemt in de loop van de dag geleidelijk wat af en de temperaturen lopen in de middag tot rond 10 graden.

Het weekend heeft twee gezichten. Zaterdag passeert in de loop van de dag een regenzone en lijkt vooral de middag kletsnat te verlopen, zondag zijn het vooral buien die over het land trekken, met kans op hagel. Er waait beide dagen een sterke zuidwestelijke wind en vooral zondag kunnen opnieuw zware windstoten optreden. Komen de temperaturen zaterdag nog op tussen 8 en 10 graden uit, zondag is het met een graad of 8 wat koeler dan de rest van de week.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.