Terug

Volg Hart van Nederland

KNMI: zondagavond code geel om kans op gladheid door ijzel

Weerbericht

17 dec 2022, 18:21

Het wordt opnieuw oppassen geblazen zondagavond. Het KNMI waarschuwt dat er zondagavond kans is op gladheid door ijzel. In het hele land is dan code geel van kracht.

Zondagavond trekt een neerslaggebied van zuidwest naar noordoost over het land. Neerslag op een bevroren ondergrond kan leiden tot gladheid. Deze houdt naar verwachting enkele uren aan en verdwijnt dan geleidelijk, aldus het weerinstituut.

In Zeeland, in het zuidwesten van het land, geldt de waarschuwing zondag vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur. In Groningen, in het noordoosten, wordt code geel pas voorzien vanaf 22.00 uur tot 02.00 uur maandagochtend.

Winters weer

De afgelopen dagen is vaker code geel afgegeven wegens het winterse weer. Afgelopen donderdag gold zelfs code oranje vanwege verraderlijke gladheid. In de nacht van vrijdag op zaterdag waren er ook meerdere ongelukken door de gladheid. De verwachting is dat vanaf maandagochtend warmere lucht Nederland binnenkomt en de vorstperiode eindigt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.