Terug

Volg Hart van Nederland

KNMI en Rijkswaterstaat waarschuwen voor dichte mist in grote delen van het land

Weerbericht

13 okt 2022, 23:13

Opletten geblazen op de weg. Het KNMI waarschuwt namelijk voor dichte mist in het westen, midden en noordoosten van het land. Voor die regio's geldt code geel. Ook Rijkwaterstaat trekt aan de bel.

Door de mist kan het zicht op sommige plekken minder dan 200 meter zijn. Het KNMI noemt het weersverschijnsel "verraderlijk" omdat het plotseling kan optreden. Vrijdagochtend zal deze langzaam oplossen, maar de ochtendspits kan er zeker nog last van ondervinden.

'Wees alert'

Weggebruikers krijgen het advies extra goed op te letten vanwege het beperkte zicht. Rijkswaterstaat adviseert: "Wees alert, pas je rijstijl aan." Op Twitter delen ze beelden van de situatie op de A9 bij Amsterdam, waar haast geen hand voor ogen te zien is:

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.