Terug

Volg Hart van Nederland

Pas op voor gladheid dinsdag, code geel in grote delen van het land

Pas op voor gladheid dinsdag, code geel in grote delen van het land

Weerbericht

16 jan 2023, 17:01

Het KNMI geeft voor komende dinsdag code geel af voor het grootste deel van het land wegens kans op gladheid. Door het bevriezen van natte weggedeeltes is er grote kans dat het gevaarlijk wordt op de weg, aldus het weerinstituut. De waarschuwing geldt vanaf ongeveer 04.00 uur 's nachts tot 09.00 uur 'ochtends.

'Blue Monday' is al een kletsnatte dag maar vanavond trekt het weer vanuit het westen op en zal het droger worden. Desondanks is er nog steeds kans op neerslag of natte sneeuw, vooral in het binnenland, aldus Weer.nl.

Maandagnacht klaart het op, gaat de noordwestelijke wind wat liggen en gaat het in het binnenland vriezen. In de kustprovincies ligt de temperatuur op de meeste plekken iets boven het vriespunt.

Kans op winterse bui in noorden

Dinsdag is op de meeste plekken een overwegend droge dag met vaak ruimte voor de zon. Alleen in het noorden is er een kans op een lokale (winterse) bui. In de nacht naar woensdag volgt een koude nacht met in het binnenland mogelijk matige vorst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.