Terug

Volg Hart van Nederland

KNMI waarschuwt voor lokaal dichte mist in bijna het hele land

KNMI waarschuwt voor lokaal dichte mist in bijna het hele land

Weerbericht

28 sep 2022, 21:42

Het KNMI waarschuwt donderdag voor plaatselijke dichte mist in bijna het hele land. Alleen in Zeeland en op de Wadden geldt geen code geel vanwege de mist. De mist lost eind van de ochtend weer op.

Volgens Weer.nl is de hardnekkige mist typisch voor het najaar en de winter. "Het klaart vanavond flink op, het koelt hard af en de luchtvochtigheid is hoog", zegt meteoroloog Dorien Bouwman. "In de vroege ochtend is de mist het dichtst. Het kan nog wel eens een moeilijke ochtendspits worden."

'Mist flink hardnekkig'

Het KNMI waarschuwt dat de mist plotseling kan ontstaan en het zicht plaatselijk minder dan 200 meter kan zijn. Daarom worden weggebruikers geadviseerd hun snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. "De ANWB heeft nog een goed advies", zegt Bouwman. "Bij slecht zicht: halveer je snelheid, en verdubbel je afstand. Mist kan je reactievermogen enorm beperken, dus rijden zoals je normaal zou doen is vragen om problemen.

Hart van Nederland/ ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.