Terug

Volg Hart van Nederland

KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien met hagel en harde windstoten

Weerbericht

10 jan 2023, 13:54

Er bestaat een kans dat het woensdagavond flink gaat stormen en onweren, daar waarschuwt het KNMI voor. Het weerinstituut geeft voor het hele land code geel af. Er worden woensdag tussen 21.00 en 00.00 uur windstoten tussen de 60 en 90 kilometer per uur verwacht. Naast de onweer en windstoten kan er ook hagel tussen zitten.

De stormen trekken woensdag vanuit het westen over ons land. In het noordwesten worden de zwaarste windstoten verwacht, tussen de 75 en 90 kilometer per uur. In de rest van het land zijn de windstoten tussen de 60 en 75 kilometer per uur.

Later op de avond trekken de buien naar verwachting weg naar Duitsland en wordt het weer rustiger in Nederland.

Code geel

Code geel van het KNMI betekent dat er kans is op windstoten harder dan 75 kilometer per uur. Code geel is de laagste waarschuwing van het KNMI. Als er geen waarschuwingen zijn, is dat code groen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.