Terug

Volg Hart van Nederland

Kerst 2022 wordt wisselvallig met buien: 'Depressietrein op volle toeren'

Weerbericht

22 dec 2022, 12:41

De kerstdagen van 2022 beloven wisselvallig te worden met zo nu en dan droge en regenachtige momenten. Het is allemaal het gevolg van een lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan die de kerst kan ontregelen: "De depressietrein draait op volle toeren", aldus Weer.nl.

In Nederland pakken we flink wat van het depressiegebied mee. Het is bij ons voorlopig sterk wisselvallig met bijna iedere dag wel een gebied met regen of buien die over ons heen komen. De zon laat zich maar mondjesmaat zien en soms waait het flink, maar het is wel zacht voor de tijd van het jaar.

De donderdag en vrijdag voor kerst lijken in al hun wisselvalligheid op elkaar. De dagen beginnen nevelig in delen van het land, waarna het bewolkter wordt en er in de middag en avond gebieden met regen over het land trekken. Waar de buien op donderdag vanuit west naar oost trekken, zal het op vrijdag meer vanuit het zuiden naar noorden trekken. Donderdag wordt het tussen de 7 en 10 graden, op vrijdag kan het nadat de regen is weggetrokken in het zuiden zelfs rond de 12 graden worden, als de wind naar het westen is gedraaid.

Wisselvallige kerst

Zaterdag lijkt de beste dag te gaan worden, en kan 's ochtends de zon mogelijk zo nu en dan doorkomen. Tijdens kerstavond kan hier en daar een bui vallen, maar veel wordt niet verwacht. Met temperaturen tussen de 8 en 12 graden blijft het zacht voor deze tijd van het jaar, wat ook de opmaat betekent richting de kerstdagen.

Eerste kerstdag belooft een zachte dag te worden tussen de 8 en 11 graden. Aan het begin van de dag droge perioden, maar later op de dag gaat het vooral in de zuidoostelijke helft van het land regenen. Op tweede kerstdag is het juist omgekeerd en begint de dag met regen en lijkt het 's middags in het algemeen droger te worden. Ook dan wordt het 8 tot 11 graden.

Verder vooruitkijkend blijft het ook na kerst wisselvallig en zacht. De wind blijft de ene na de andere regenbui vanuit het zuidwesten aanvoeren, waarbij de zon maar af en toe te zien is. De temperatuur daalt na kerst een graadje, richting 7 tot 10 graden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.