Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden mensen melden schade door storm Pia: 'Wacht met zelf schade inspecteren'

Weerbericht

22 dec 2023, 12:41

Weggewaaide dakpannen, omgewaaide bomen en omgevallen schuttingen: storm Pia heeft flink huisgehouden in Nederland donderdag. Verzekeraars Interpolis en Nationale Nederlanden (NN) lieten dat vrijdag weten.

De verzekeraars verwachten dat mensen komende dagen meer schade ontdekken en melden. Interpolis heeft op vrijdagochtend driehonderd schademeldingen binnen, zegt een woordvoerder. De schade is vooral aan huizen en relatief weinig aan auto's.

De meeste meldingen komen uit Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. "In Noord-Brabant waait het nog vrij stevig met windkracht 5, dus inspecteer geen loshangende takken en ga niet het dak op om schade te inspecteren. Wacht tot de wind is gaan liggen en het slechte weer voorbij is", waarschuwt de zegsman van de verzekeraar uit Tilburg.

Bij NN valt het aantal schademeldingen "tot nu toe erg mee", aldus een woordvoerder. Onder deze verzekeraar vallen ook onder meer OHRA en de verzekeringstakken van ING en SNS. Tot nu toe heeft de verzekeringsgroep zo'n zeventig meldingen gehad van particulieren en nog geen tien van zakelijke klanten.

De aantallen kunnen vooral oplopen door waterschade, verwacht hij. "Het duurt altijd langer voordat mensen lekkages door weggewaaide dakpannen merken." Volgens hem hebben vooral mensen die in een van de kustprovincies wonen last van stormschade.

Wie heeft de mooiste kerststraat van 2023? Stem hier

Wie heeft de mooiste, meest gezellige kerststraat van Nederland 2023? Zes genomineerde straten gaan de strijd met elkaar aan voor een mooie prijs en jij kunt tot en met 23 december stemmen op jouw favoriete straat! Waar? Hier!

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.