Terug

Volg Hart van Nederland

Hitte wordt langzaam verdreven, meer kans op (onweers)buien

Hitte wordt langzaam verdreven, meer kans op (onweers)buien

Weerbericht

5 sep 2022, 07:32

Het warme en droge zomerweer lijkt deze week (voorlopig) tot een einde te komen. Niet alleen wordt het langzaam maar zeker wisselvalliger, ook de temperaturen gaan in de loop van de week omlaag. Aan het einde van de week wordt het niet warmer dan 20 graden, meldt Weer.nl.

Vandaag merken we nog niet zo veel van die weersverandering, want het belooft opnieuw een bijzonder warme dag te worden. Op de Wadden kan het vanmiddag 26 graden worden, in de rest van het land wordt het met 28 tot 32 graden nog iets warmer. Het wordt zonnig, maar in de loop van de dag zullen ook enkele stapelwolken ontstaan.

Boven de oceaan ten westen van het Verenigd Koninkrijk hangt ondertussen een lagedrukgebied. De regen- en onweersbuien die om dat gebied heen draaien kruipen steeds meer richting ons land. De eerste buien kunnen vanavond al het zuidwesten van ons land bereiken. Komende nacht breiden de buien zich verder uit over het land. Het wordt niet kouder dan 15 tot 18 graden. Door de hoge luchtvochtigheid wordt het een echte plaknacht.

Zon en stapelwolken

Morgen trekken de laatste buien via het noordoosten het land uit. Daarna wordt het droog en komt de zon er weer door, in de middag afgewisseld door stapelwolken. Bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind wordt het met 24 graden op de Wadden en 29 graden in het zuidoosten net iets minder warm dan vandaag.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag trekken opnieuw regen- en onweersbuien over het land. Het koelt af tot tussen 14 en 17 graden. Woensdag zijn de meeste buien het land uit. Opnieuw wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Bij een zwakke tot matige zuidelijke tot zuidwestelijke wind wordt het 22 tot 27 graden.

Na donderdag koeler

Donderdag komen er een flink aantal regen- en onweersbuien het land in. Verspreid over het land kan flink wat regen vallen. Tussen de buien door is de zon maar mondjesmaat te zien. Pas in de loop van de avond trekken de buien weg richting de kust. Het wordt tussen de 19 en 22 graden. Na donderdag komt de temperatuur op de meeste plaatsen niet uit boven de 20 graden. Stapelwolken en zon blijven elkaar afwisselen en er kan nog steeds af en toe een regen- of onweersbui vallen.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.