Terug

Volg Hart van Nederland

Hitte neemt - voor nu - even gas terug, volgende week 'uitzonderlijk heet'

Weerbericht

13 juli 2022, 11:05

De hitte neemt de komende dagen even wat af, maar vanaf het weekend volgt "de opbouw naar een nieuwe warmtepiek". Dat meldt Weer.nl woensdagochtend. "Vooral dinsdag lijkt het op veel plaatsen uitzonderlijk heet te worden."

Een koudefront, een andere windrichting en daardoor deels ook wolkenvelden zorgen ervoor dat de temperaturen de komende dagen iets minder hoog zijn. Denk daarbij aan zo'n 20 tot 26 graden. Het zonnetje laat zich geregeld zien, maar krijgt nog niet de kans om vol los te branden.

Dat tij keert naar verwachting dit weekend. Veel zon en een nieuw hogedrukgebied laten de temperaturen langzaam verder oplopen. De echte hitte lijkt tussen maandag en woensdag over het land te trekken. Maandag kan het van noord naar zuid tussen de 26 en 32 graden worden. Maar vooral dinsdag lijkt de kroon te spannen.

Mogelijk 40 graden

Alle modelberekeningen laten zien dat de dinsdag de warmste dag wordt. Volgens het Amerikaanse model kan het plaatselijk zo'n 40 graden worden, maar de andere modellen laten iets lagere maximumwaarden zien: 38 graden. Dat het tussen de 35 en 40 graden wordt, ligt zeker voor de hand.

Woensdag wordt de hitte weer lichtjes getemperd. Volgens Weer.nl kunnen we rekenen op temperaturen tussen de 30 en 35 graden. Lokaal kan er dan een regen- of onweersbui vallen. In de dagen daarna wisselen stapelwolken en de zon elkaar af, valt een lokale bui en wordt het 20 tot 26 graden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.