Terug

Volg Hart van Nederland

Het wordt onstuimig morgen: code geel in delen van het land

Weerbericht

14 jan 2023, 11:25

Dat het Dry January is valt niet terug te zien in het weer van de afgelopen dagen. Het water komt namelijk met bakken uit de hemel, wat op sommige plekken zelfs al tot wateroverlast heeft geleid. Ook het weekend belooft onstuimig te worden, met vooral op zondag veel regen en zware windstoten. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor delen van Nederland.

Zaterdag zal een kletsnatte dag worden met langdurige regen. In de ochtend trekken de buien vooral over het zuidwesten, in de middag moet ook de rest van het land de paraplu pakken. Er zal naar verwachting zo'n 10-25 millimeter neerslag vallen en de wind is matig tot vrij krachtig. Boven het IJsselmeer en aan zee zal de wind toenemen van krachtig tot hard met windkracht 6 tot 7, aldus het KNMI. In de avond klaart het weer iets op en wordt het droog. Alleen in Zuid-Limburg kan dan nog een bui vallen.

Onstuimige dag

Zondag wordt een onstuimige dag met kans op zware windstoten. Voor het noorden en noordwesten van het land is code geel afgekondigd. Aan zee kunnen windstoten voorkomen van 80 kilometer per uur en op het IJsselmeer tot ongeveer 90 kilometer per uur. De wind komt uit een zuidwestelijke richting. Het KNMI waarschuwt voor overlast voor het verkeer en bij buitenactiviteiten. In de tweede helft van de middag neemt de wind in kracht af.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.