Terug

Volg Hart van Nederland

Het hele weekend ijspret: op deze plekken blijft de sneeuw wél liggen

Weerbericht

1 apr 2022, 14:52

In het grootste deel van het land is de sneeuw grotendeels alweer verdwenen. In het oosten van het land kunnen we op bepaalde plekken rekenen op een weekend sneeuwpret.

Op de Veluwe en op de Posbank blijft de sneeuw dit weekend liggen. Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om te genieten van het bevroren water. "Ja prachtig, het is fantastisch zo", zegt een van de bezoekers tegen Hart van Nederland. "En bijzonder natuurlijk op 1 april, dus dat maakt het helemaal top."

Niet naar de camping

De afgelopen weken trokken mensen alweer naar de camping, maar nu de temperatuur flink lager is, zien mensen daar toch van af. "Dat gaan we nu uitstellen", zegt een ouder echtpaar. "We wilden naar de zee gaan, maar het is hier mooier."

Bewoners en jonge kinderen genieten ook van de sneeuw bovenop de Posbank. "Het is een voorrecht om hier in Rheden te wonen en naar boven te kunnen." Al is de sneeuw niet goed genoeg om sneeuwpoppen te maken. "Het plakt niet genoeg", zegt een van de kinderen.

Temperatuur boven vriespunt

Op de Veluwe en de Posbank blijft de sneeuw dus liggen. In de rest van het land ligt de temperatuur boven het vriespunt, waardoor het de komende uren zal smelten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.