Terug

Volg Hart van Nederland

Flinke plens- en onweersbuien maar ook zonnig weer verwacht op Pinksteren

Weerbericht

19 mei 2024, 09:56

Met het weer van dit pinksterweekend heb je zowel je zonnebril als een paraplu nodig. Er is volop ruimte voor de zon, maar er worden ook flinke plensbuien en onweer verwacht. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor drie provincies.

Zondagochtend begint het zonnig in het hele land, en dat blijft het ook in de kustprovincies. Het is daar prachtig weer met veel zon en geen buien. Het is daar 20 tot 23 graden.

In het zuiden en oosten van het land is het wat minder rooskleurig. In de middag ontstaan daar plensbuien, met misschien zoveel neerslag dat er ook wateroverlast kan ontstaan. Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien met heel veel regen in korte tijd in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. De temperatuur ligt daarom ook wat lager: zo'n 20 graden.

Tweede pinksterdag

Ook tweede pinksterdag is het weer erg wisselvallig. In het binnenland kunnen er buien met wellicht onweer vallen, terwijl het aan zee volop zonnig is. Met gemiddeld 20 graden is het iets frisser dan zondag.

Na regen komt zonneschijn: dinsdag wordt het zomers warm. De dagen daarna zijn behoorlijk wisselvallig. Vooral op woensdag kan het dan opnieuw flink gaan regenen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.