Terug

Volg Hart van Nederland

Eindelijk lente! Temperaturen tot lokaal 15 graden in aantocht

Weerbericht

14 feb 2024, 09:40

Het winterweer lijkt voorlopig voorbij. De rest van februari lijkt het zacht en nat te blijven, meldt meteoroloog Dennis Wilt. Hoewel het moeilijk is om het weer in maart nu al vast te stellen, wordt het ook dan waarschijnlijk niet meer winters koud.

Vandaag wordt het qua tempratuur al aangenaam. "We halen in de middag vrijwel overal de dubbele cijfers", vertelt Wilt verder. "Wel heb je vanmiddag de paraplu nodig want het wordt dus nat. Het kan dan echt even flink gaan plenzen."

Uitzonderlijk zacht

Deze week verloopt verder uitzonderlijk zacht met temperaturen die kunnen oplopen tot lokaal 15, misschien wel 16 graden. Toch is het niet lenteachtig omdat het erg bewolkt is en regelmatig regent.

Na het weekend, in de tweede helft van februari, koelt het iets af, maar het wordt niet echt koud. Het kwik blijft hangen tussen de 6 en 10 graden. Hoewel de zon af en toe doorbreekt, regent het vaak.

Natter dan gemiddeld

In maart houdt het wisselvallige weerbeeld aan. Volgens Weeronline wordt het iets natter dan gemiddeld, hoewel het ook de helft van de tijd droog is. Een zuidwestelijke stroming vanaf zee veroorzaakt afwisselend regen en zon in de eerste helft van de maand.

Ook in maart is het iets zachter dan gemiddeld met ongeveer 10 graden of meer tegenover circa 7 graden normaal. In de tweede helft van maart zijn wel de typische maartse buien mogelijk. Dat zijn ijzige regenbuien die aan worden gevoerd door een noordenwind. Die buien brengen mogelijk onweer, hagel en natte sneeuw.

Doordat veel planten vroeg in bloei staan, kunnen mensen met allergieën de komende weken last gaan krijgen van hooikoorts. Met name elzen en hazelaars staan straks in bloei.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.