Terug

Volg Hart van Nederland

Eindelijk is ie er, de eerste zomerse dag van het jaar: 'Kan 27 graden worden'

Weerbericht

6 apr 2024, 11:02

Ga je zaterdag de deur uit? Vergeet dan niet je zonnebril, korte broek en je neusspray. We kunnen namelijk recordhoge temperaturen verwachten, mar helaas zijn wij niet de enigen die er met dit weer lekker op uit gaan. De lucht vult zich waarschijnlijk ook met pollen.

Zaterdagochtend liggen de temperaturen plaatselijk al rond de 15 graden en schijnt de zon flink, maar in de middag kunnen we echt hoge temperaturen verwachten. Meteoroloog Jordi Huirne spreekt zelfs van een record. "Het oude record van vandaag staat op 2020. Toen was het in De Bilt 23 graden en in Limburg 24,5."

"Vandaag wordt het in grote delen van het land zelfs 25 en 26 graden. Zelfs in het noorden wordt het 23 graden." En als het in het zuidoosten 25 graden wordt, hebben we ook een officiële zomerse dag. "Dat is heel bijzonder. Slechts vijf keer eerder was het iets vroeger in het jaar zomers warm." En op die dagen werd het een schamele 25 of 26 graden.

Vandaag kunnen we zelfs de 27 graden aantikken.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Aankomende dagen

Niet alleen de temperatuur zit zaterdag mee. Volgens Huirne zal in de middag de stevige wind die 's ochtends nog waait ook afnemen. En hoewel er wel wat sluierbewolking zal zijn, schijnt de zon daar makkelijk doorheen. Ook op zondag kun je met een gerust hart je winterjas thuislaten.

"Morgen wordt een fraaie dag met flink wat zon, met in het noorden de meeste zonuren. Het wordt gemiddeld 19 graden", aldus Huirne. Helaas moeten we daarna echt afscheid nemen van de zomer. Maandag worden buien met onweer verwacht en in de dagen erna dalen de temperaturen weer en wordt het wisselvalliger.

Extreem veel pollen

Heb je last van hooikoorts? Dan is het verstandig om op zaterdag en zondag je oogdruppels, neusspray en zakdoekjes dicht bij de hand te houden. Volgens pollennieuws.nl zijn er op zowel zaterdag als zondag veel tot extreem veel pollen in de lucht. Ook hooikoortsradar.nl verwacht dat het aantal pollen gedurende de zaterdag steeds meer zal toenemen.

Het hooikoortsseizoen is dit jaar opnieuw vroeg begonnen door de warme temperaturen afgelopen winter. De bomen staan hierdoor al volop in bloei en vooral de pollen van de berken veroorzaken veel hooikoortsklachten.

In deze video legt Hart van Nederland uit wat je kunt doen tegen hooikoortsklachten:

Hart van Nederland legt uit: wordt het hooikoortsseizoen erger? En wat kun je tegen klachten doen?
1:55
Hart van Nederland legt uit: wordt het hooikoortsseizoen erger? En wat kun je tegen klachten doen?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.