Terug

Volg Hart van Nederland

Eerste sneeuw gevallen, witte straten in deel Nederland

Weerbericht

24 nov 2023, 23:09

Misschien dat sommige mensen zaterdagochtend wel met een wit laagje sneeuw op de auto wakker worden: de eerste sneeuw is namelijk gevallen. In het zuidelijke deel van Limburg, in Kerkrade, zijn meerdere straten helemaal wit.

Het is het begin van een periode van meer sneeuwval. Die sneeuwval zal volgende week vallen, vooral in de oostelijke helft van het land. Dit weekend gaat de temperatuur omlaag. Zaterdag is het 7 tot 9 graden, een dag later is het een graad kouder.

Maandag wordt het 4 graden in het oosten tot 6 graden aan de kust. Een neerslagzone die over het land trekt kan overdag een tijd boven Nederland blijven liggen.

In het zuiden en zuidoosten wordt natte sneeuw verwacht, die vooral op grasvelden, tuintafels en auto's kortstondig kan blijven liggen. Volgens het ICON-weermodel kan er de komende dagen mogelijk centimeters aan sneeuw komen te vallen in Twente.

Beeld: Track88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.