Terug

Volg Hart van Nederland

Eerste sneeuw van 2024 zorgt voor gladde wegen in Friesland

Eerste sneeuw van 2024 zorgt voor gladde wegen in Friesland

Weerbericht

6 jan 2024, 21:27

Een deel van Nederland heeft zaterdagavond voor het eerst dit jaar een wit laagje gekregen. In Friesland kleurde wegen, auto's, struiken en bomen wit. In aanloop naar zaterdag gaf het KNMI al code geel af voor het noordoosten van Nederland. Er is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

In de avond viel ook korte tijd sneeuw in de omgeving van Heerenveen en de A32 tussen Heerenveen en Leeuwarden werd tijdelijk even wit door een hevige sneeuwbui.

Vanaf zondagmorgen trekt de kou vanuit het oosten ons land binnen en daarna gaat het stevig vriezen. De verwachting is zodanig dat er volgende week geschaatst kan worden op ondergelopen weilanden, ondiepe sloten en ijsbanen:

Strooiwagens op pad

Strooiwagens zijn op pad om zout te strooien en de kans op gladheid op de snelwegen te beperken. In Heerenveen bleef de sneeuw ook liggen op auto’s en stukken gras.

Een auto in Heerenveen heeft een klein laagje sneeuw. Beeld: Noormannen

Een auto in Heerenveen heeft een klein laagje sneeuw. Beeld: Noormannen

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Beeld: CAMJO Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.