Terug

Volg Hart van Nederland

Eerste officiële warme dag van 2022 is een feit: 20,2 graden in De Bilt

Eerste officiële warme dag van 2022 is een feit: 20,2 graden in De Bilt

Weerbericht

12 apr 2022, 19:29

Het is dinsdag de eerste officiële warme dag van het jaar. Om 17.10 uur werd op het landelijke KNMI-meetstation in De Bil 20,2 graden gemeten, meldt Weer.nl. En daarmee steeg het kwik net boven de vereiste 20 graden.

De eerste warme dag valt "precies op tijd", aldus meteorologe Britta van Gendt. In het huidige klimaat (meetperiode 1991-2020) valt dat moment namelijk op 13 april. Op 22 maart was er in ons land lokaal overigens al sprake van een warme dag, maar de temperatuur in De Bilt bleef die dag steken op 'slechts' 19,6 graden.

Meer warme dagen

Vorig jaar werd de eerste landelijke warme dag twee weken eerder genoteerd, op 30 maart. Dat was weer vroeger in vergelijking met 2020, toen het moment op 6 april viel. In 2018 werden de meeste warme dagen tot nu toe geteld: 132. Volgens Weer.nl krijgen we in het huidige klimaat steeds vaker te maken met warme dagen.

Of we deze week nog meer warme dagen krijgen is nog onzeker. Wel staat er een zonnig paasweekend voor de deur. De zon schijnt dan flink en de temperaturen liggen rond een aangename 16 graden. Als de wind meer richting het oosten gaat waaien kan het kwik landinwaarts zomaar oplopen tot dicht bij de 20 graden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.