Terug

Volg Hart van Nederland

De paashaas neemt het zonnetje (en hogere temperaturen) mee

Weerbericht

11 apr 2022, 16:02

De kans is groot dat we een zonnig paasweekend krijgen, meldt Weer.nl. Een hogedrukgebied komt boven Denemarken te liggen, waardoor storingen uit onze buurt blijven. Bij een matige noordoostenwind wordt het heerlijk vertoeven bij zo'n 16 graden.

Het paasweekend is traditioneel de start van het nieuwe festivalseizoen en natuurlijk zijn er ook veel dagjesmensen die de buitenlucht opzoeken. Volgens de laatste weersverwachtingen ziet het er fraai uit voor buitenactiviteiten. De zon schijnt flink en als er bewolking ontstaat, is dit een vriendelijke stapelwolk of een wolkenveld, maar neerslag wordt er niet verwacht.

De temperaturen liggen op een aangenaam niveau van ongeveer 16 graden. Mocht de wind toch wat meer uit noordelijke richting komen, dan kan het iets frisser worden. Als de wind uiteindelijk toch meer uit het oosten gaat waaien, kan het juist nog wat warmer worden met zeker landinwaarts maxima dicht bij de 20 graden.

Vergeet je (winter)jas niet!

Overdag zal het in de zon en uit de wind heerlijk vertoeven zijn in een T-shirt, maar let op: 's avonds koelt het weer razendsnel af. Dit weekend zijn er talrijke festivals zoals Awakenings, DGTL en Paaspop die ook in de avonduren in de buitenlucht doorgaan. Een warme jas is dan ook geen overbodige luxe voor de festivalsbezoekers.

Sterker nog: in de nachten belooft het onder de heldere hemel flink koud te worden en zakt het kwik richting het vriespunt. Lokaal kan het zelfs een graadje gaan vrienzen en aan de grond komt op grote schaal nachtvorst voor. Meer over het weer in de week na Pasen lees je op Weer.nl.

Foto via Pexels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.