Terug

Volg Hart van Nederland

Druilerige dag voor de boeg: veel regen en weinig zon

Weerbericht

20 dec 2022, 08:04

Een paraplu of een poncho is vandaag geen overbodige luxe, het wordt een natte dag en door de bewolking krijgen we de zon niet te zien. Ook wordt het iets zachter en halen we op sommige plaatsen in het land de dubbele cijfers qua temperatuur. Volgens Weer.nl zijn er tussendoor wel droge momenten maar pas echt droog wordt het in de loop van de avond.

Het blijft stevig waaien uit het zuiden, al neemt de wind ten opzichte van gisteren wel af, vooral later in de middag. De temperatuur stijgt op veel plekken tot in de dubbele cijfers met 9 graden in het noordoosten tot 12 graden in het zuidoosten.

Als de buien ons land in de loop van de nacht hebben verlaten is het overal in het land droog. Er volgen opklaringen en op diverse plaatsen ontstaat mist. Bij een voor een groot deel wegvallende wind koelt het af tot tussen 5 en 8 graden.

Weinig zon op de donkerste dag van het jaar

Morgen, op de donkerste dag van het jaar, begint met regionaal mist en laaghangende bewolking. Daar waar de mist optrekt, komt de zon er even door. Op andere plaatsen blijft het bewolkt. In de middag worden de wolken weer dikker en later in de middag en in de avond volgen vanuit het westen een paar buien. Het zuiden lijkt er het minste van mee te krijgen. Er staat een matige, aan zee later vrij krachtige zuidwestelijke wind en de maxima liggen tussen 8 en 10 graden en zijn daarmee nog steeds relatief hoog.

Komende woensdag is een dag waar een heleboel mensen naar uit kijken. Niet omdat het winterseizoen dan echt begint, maar omdat het de kortste/donkerste dag van het jaar is. Vanaf die dag, 21 december, wordt de daglichtperiode elke dag weer een klein beetje langer. In het begin zul je daar overigens nog weinig van merken. Het gaat in eerste instantie maar om seconden.

Donderdag en vrijdag lijken overwegend bewolkt, regenachtig en zacht te verlopen, al is het donderdag, later op de dag wel een tijdje droog. Ook vrijdagochtend kan het in een groot deel van het land even droog zijn. De maxima liggen dan tussen 9 en 11 graden, vrijdag kan het in het zuiden zelfs 13 graden worden. Zeker vrijdag later op de dag lijkt het vanuit het zuidwesten kletsnat te worden.

De dagen daarna lijkt de wisselvalligheid aan te houden, ook richting de kerstdagen. Voor de kerstliefhebbers is er slecht nieuws: de kans op een witte kerst is namelijk minimaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.