Terug

Volg Hart van Nederland

Dit weer kun je verwachten tijdens Bevrijdingsdag

Weerbericht

3 mei 2024, 11:16

Nadat Koningsdag afgelopen weekend al wisselvallig weer met zich meebracht, is dat ook de voorspelling voor Dodenherdenking en Bevrijdingsdag komend weekend, bevestigt meteoroloog Jordi Huirne.

"Eigenlijk geldt voor zaterdag: hoe noordelijker in ons land, hoe beter het weer. Voor de zondag geldt precies het omgekeerde: hoe zuidelijker, hoe beter", begint Huirne.

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Zaterdag schijnt in het noorden van ons land de zon en wordt het zo'n 17 graden. Er staat weinig wind, dus de jas kan daar nog lekker uit. In het midden en zuiden van het land zullen er buien vallen met zelfs kans op hier en daar nog wat onweer, ook tijdens Dodenherdenking. Met een temperatuur van maar 11 graden zal het wel fris zijn, er staat gelukkig weinig wind.

Op zondag is het juist precies andersom. In de nacht van zaterdag op zondag blijven de buien boven ons land hangen, wat resulteert in een kletsnatte ochtend. In de loop van de ochtend klaar het in het zuiden al vrij snel op en zal het weer daar de rest van de dag het best zijn. In het midden en noorden zullen de buien pas richting het einde van de middag wegtrekken. In de avond is er in heel het land ruimte voor de zon.

Met zo'n 16 graden aan het eind van de middag is de temperatuur in het hele land ongeveer gelijk. Alleen in de ochtend zal er een rustig windje staan. "Mocht je naar een bevrijdingsfestival gaan, is het handig een zomerjasje mee te nemen, maar ook een regenponcho is geen overbodige luxe", besluit Huirne.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.