Terug

Volg Hart van Nederland

Twee marathons op natuurijs lijken van de baan

Weerbericht

16 dec 2022, 06:48

De kans dat twee marathons op natuurijs dit weekeinde nog door kunnen gaan lijkt erg klein. Willem Hut, de disciplinemanager marathonschaatsen bij de KNSB, was eerder nog positief over een wedstrijd in het Groningse Noordlaren op zaterdagmorgen en een in het Drentse Nieuw-Buinen op zondagmorgen.

"Lukt het allemaal, dan hebben we drie natuurijswedstrijden in een kleine week", zei Hut nog optimistisch op schaatsen.nl. "Een geweldige ontwikkeling zou dit zijn, want op deze manier krijgen we een mooie opeenvolging van competities, die je echt een gevoel geeft van een meerdaagse."

Maar door het kantelende weer lijkt de kans steeds kleiner dat er deze week nog competitief op natuurijs kan worden gereden, meldt RTV Noord in de loop van vrijdagochtend. In Nieuw-Buinen ligt het ijs er vanwege het vele gebruik en het mildere temperatuur niet meer optimaal bij. De ijsbaan in Noordlaren is zelfs dicht vanwege de slechte ijskwaliteit, ook voor leden.

Op woensdagavond kon de eerste marathon op natuurijs van deze winter worden geschaatst op de ijsbaan van het Friese Burgum. Gary Hekman en Maaike Verweij wonnen.

Marathon afgeblazen

Noordlaren wilde aanvankelijk donderdagochtend een marathon houden, maar de organisatie blies het af vanwege te geringe ijsgroei. Mogelijk gaat Hut vrijdagochtend opnieuw de ijsdikte meten op de Groningse ijsbaan.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.