Terug

Volg Hart van Nederland

Dit weekend mild zomerweer, volgende week mogelijk tropisch

Dit weekend mild zomerweer, volgende week mogelijk tropisch

Weerbericht

8 juli 2022, 09:03

Aankomend weekend wordt het op de meeste plaatsen niet warmer dan tussen 18 en 22 graden en vooral in het binnenland hangt steeds behoorlijk veel bewolking. Zaterdag kunnen, met name in de oostelijke helft van het land, lichte buitjes vallen. Vanaf maandag neemt de zon het heft in handen en gaan de temperaturen omhoog.

Vandaag passeert een zwak warmtefront vanuit het noordwesten. Er komen wolkenvelden mee die vooral over het noorden, midden, oosten en zuidoosten van het land trekken. Het westen en zuidwesten zijn duidelijk beter af. Daar komt de zon er vaker door en in Zeeland kan het zelfs een vrij zonnige dag worden. Het blijft op de meeste plaatsen droog en bij een zwakke tot matige noordwestelijke wind lopen de temperaturen uiteen van 18 graden in het noorden tot plaatselijk 24 graden in het zonnige Zeeland.

Vanavond en de vannacht houden we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In Zeeland daalt het kwik tot 11 graden, onder de wolken in andere delen van het land blijft de temperatuur enkele graden hoger.

Morgen enkele buitjes

Morgen passeert vanuit het noorden een zwak koufront. Er trekken opnieuw wolkenvelden over het land waaruit vooral in de oostelijke helft lichte buitjes kunnen vallen, een flink deel van de dag. Opnieuw is het westen het beste af. Daar overheersen de droge perioden en heeft de zon de beste papieren. De noordwestelijke wind neemt toe tot een windkracht 4 aan zee en wordt vooral in de middaguren weer behoorlijk vlagerig. En met van noord naar zuid 18 tot 22 graden zijn de temperaturen opnieuw gematigd.

In de nacht naar zondag zijn er opklaringen en daalt het kwik tot 11 graden op de koudste plaatsen. Zondag overdag trekken uitgestrekte wolkenvelden over het land waar de zon maar af en toe tussendoor komt. In het noordoosten is er nog kans op een kleine bui, in de rest van het land lijkt het overwegend droog te blijven. In het westen komt de zon er, net als voorgaande dagen. het vaakste door. De noordwestenwind waait nog steeds stevig door en met 18 tot 21 graden is het minder warm dan gemiddeld in deze tijd.

Vanaf maandag warmer

Maandag doen de temperaturen wel een stapje omhoog. Doordat het hogedrukgebied in het westen dichterbij komt, pakt vooral de westelijke helft van het land al duidelijk meer zon. In het oosten zijn er nog steeds uitgestrekte wolkenvelden. De noordelijke tot noordwestelijke wind neemt af en de temperaturen komen uit op waarden tussen 20 graden in het noorden en 25 graden, lokaal in het zuidwesten van het land.

Dinsdag en woensdag komt het hogedrukgebied boven Nederland terecht. Dan is het wel prachtig zomerweer met heel veel zon en snel oplopende temperaturen. Op veel plaatsen wordt het zomers warm met middagtemperaturen tussen 25 en 30 graden, in het zuiden kan het kwik mogelijk nog iets hoger en dus in de tropische waarden uitkomen. Donderdag en vrijdag lijkt het dan weer tijdelijk iets koeler te worden, alvorens de warmte in het weekend daarna opnieuw in volle hevigheid lijkt terug te keren.

Via: Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.