Terug

Volg Hart van Nederland

Deel Nederland op Sinterklaasochtend wakker in witte wereld

Weerbericht

5 dec 2022, 06:50

In verschillende plaatsen in het zuidoosten van Nederland heeft het vannacht gesneeuwd. Onder meer in Kerkrade en Eijsden worden mensen deze Sinterklaasochtend getrakteerd op een pak(je) sneeuw op de auto's en op straat.

Bekijk meer sneeuwbeelden uit Vijlen en Wahlwiller in deze video:

Witte Sinterklaasochtend: ook nabij Vaals sneeuwt het flink
0:43
Witte Sinterklaasochtend: ook nabij Vaals sneeuwt het flink

Het is de eerste sneeuw van dit winterseizoen in Limburg die ook blijft liggen. Eerder deze herfst was er al natte sneeuw in het noordoosten van het land. Het noorden zal vandaag geen sneeuw zien, maar kan nog altijd motregen of een bui voorkomen.

Nog meer sneeuw in aantocht

Weer.nl verwacht dat er vanmiddag ook in het oosten wat meer neerslag zal zijn, waarbij er een kleine kans is dat er ook langs de oostgrens wat vlokken natte sneeuw tussen de regen zitten. De maximumtemperaturen liggen uiteindelijk tussen de 2 graden boven het vriespunt in het uiterste zuidoosten tot 8 graden op de Wadden. (Tekst gaat door onder het weerbericht)

Weerbericht maandag 5 december 2022
1:32
Weerbericht maandag 5 december 2022

Dinsdag wisselen wolken en zon elkaar af. Er komt hier en daar een bui voor, de grootste kans daarop is in de kustgebieden. De temperatuur ligt in het hele land een graadje hoger dan op de maandag.

De dagen daarna komen we in in ieder geval tijdelijk in koudere lucht terecht, waarbij er iedere dag wel kans is op neerslag en dat kan ook in de vorm van (natte) sneeuw zijn. In de nachten neemt de kans op vorst weer toe en ook overdag ligt de temperatuur vrij laag voor de tijd van het jaar.

Beeld: Track88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.