Terug

Volg Hart van Nederland

Dauwtrappers opgelet: het wordt een perfecte Hemelvaartsdag

Weerbericht

7 mei 2024, 15:59

Goed nieuws voor dauwtrappers deze Hemelvaartsdag: je hoeft geen rekening te houden met koude omstandigheden.

Dauwtrappers trekken er vroeg in de ochtend op uit voor een wandeling of fietstocht in de natuur. Tijdens de ochtendschemering gaan de dauwtrappers in groepen op pad, zodat ze de zonsopkomst in de natuur kunnen meemaken en de natuur zien ontwaken.

De zon komt donderdag iets voor 06.00 uur al op. Tussen 05.00 uur en 06.00 uur is het 8 graden aan zee en 5 tot 7 graden landinwaarts. Warm aankleden is wel belangrijk, maar voor zo’n vroeg tijdstip is het daarmee helemaal niet koud. Zodra de zon opkomt warmt het snel op. Om 09.00 uur is het al 14 graden, meldt Weeronline.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Aan de grond zal het donderdagochtend vroeg nog een paar graden kouder zijn en daardoor kan er dauwvorming optreden, maar rijp hoeven we niet te verwachten. Aan de grond blijft het ook duidelijk boven nul met een graad of 4.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.