Terug

Volg Hart van Nederland

Code geel: verraderlijk dichte mist in het midden van het land

Weerbericht

3 jan 2023, 06:28

Dinsdagochtend is code geel afgegeven voor het midden van het land vanwege dichte mist. Volgens het KNMI kan het zicht in sommige gebieden minder dan 200 meter zijn, wat kan leiden tot hinder voor verkeer en buitenactiviteiten.

De mistbanken kunnen volgens het weerinstituut onvoorspelbaar zijn en het zicht kan sterk variëren van plaats tot plaats. De waarschuwing geldt voor de provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel en Flevoland, maar zal later op de ochtend opheffen.

Mensen die op pad gaan worden geadviseerd om hun rit goed te plannen en voldoende tijd te nemen om hun bestemming te bereiken. Zorg ook voor voldoende afstand tot de voertuigen voor je, want de mist kan leiden tot verminderd zicht en daardoor onverwachte situaties op de weg.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.