Terug

Volg Hart van Nederland

Code geel om gladheid in groot deel van het land

Weerbericht

18 jan 2023, 22:40

Bijna heel Nederland krijgt woensdagavond en donderdagochtend te maken met gladheid. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven. Hagel- en sneeuwbuien zijn de boosdoener, die kunnen zorgen voor bevroren wegen. Code geel is van kracht tot 07.00 uur, behalve voor Zuid-Holland en de Waddeneilanden. Voor Limburg geldt de code pas in de loop van de nacht en eindigt die om 10.00 uur. Daar kan 1 tot 3 cm sneeuw vallen.

Drukke spits

Het weerinstituut heeft voor donderdagavond opnieuw code geel afgegeven vanwege kans op gladheid door winterse buien en bevriezing van wegen. En ook vrijdag keurt de kaart van ons land geel.

Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen voor een drukkere ochtendspits donderdagochtend. Dat komt niet alleen door de winterse omstandigheden, maar ook door een staking van het streekvervoer. De dienst probeert de gladheid zoveel mogelijk te voorkomen door op tijd te strooien.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.