Terug

Volg Hart van Nederland

Buienradar opnieuw de mist in met weerkaart: temperaturen van -70 in Brabant

Weerbericht

15 dec 2022, 09:52

Iedereen die donderdagochtend de deur uit ging zal hebben gemerkt dat het buiten extreem koud is. Maar inwoners van de gemeente Uden mogen wel wat extra laagjes aantrekken voordat zij naar buiten gaan. Als we de weerkaart van Buienradar moeten geloven ligt de temperatuur daar namelijk rond de -70 graden.

"Uden... bent u daar nog?", vraagt presentator Jeroen Kijk in de Vegte zich hardop af op Twitter. Op de weerkaart van Buienradar is rondom de Brabantse gemeente een grote paarse vlek te zien. De kleur paars illustreert extreem strenge vorst, met temperaturen van -24 graden of kouder. In de rest van het land vriest het volgens de weerkaart een stuk minder, gemiddeld zo'n 4 tot 8 graden.

Buienradar kwam donderdagochtend op Twitter met het geruststellende bericht dat de Brabanders niet zijn doodgevroren. Het meetstation in het nabijgelegen Volkel bleek te kampen met een storing, waardoor een onjuiste waarde is doorgegeven. "Uiteraard klopt deze waarde niet, maar inmiddels geeft de weerhut weer de juiste actuele temperatuur aan", schrijft de weerdienst in haar tweet.

Hittegolf

Het is niet voor het eerst dat Buienradar de mist in gaat met de weersvoorspelling. Twee maanden geleden voorspelde de weerdienst nog een heuse hittegolf met tempteren ver boven de 30 graden. Ook dit werd veroorzaakt door een datafout. De vermeende hittegolf leidde tot grote hilariteit op social media.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.