Terug

Volg Hart van Nederland

Buien maken eind aan zonnig lenteweer: hier wordt het nat

Weerbericht

9 mrt 2024, 13:26

De zonnebril hoeft nog niet opgeborgen te worden, want ook op zaterdag wordt het volgens meteoroloog Robert de Vries weer zonnig. Het voelt een beetje aan als lente, al duurt dit niet voor lang. De komende dagen wordt het namelijk een stuk frisser en natter.

Het is de afgelopen dagen is het vrij zonnig geweest in ons kikkerlandje. Op veel plekken staat de natuur dan ook al flink in bloei. Ook zaterdag is er veel ruimte voor de zon, maar er zullen ook wat wolkenvelden verschijnen. Vooral in het midden en zuiden van het land zal de lucht betrekken, maar het blijft wel overal droog.

Koud aanvoelen

De temperaturen verschillen van 10 graden in het noordoosten tot lokaal 15 graden in Limburg. Door de wind kan het wel een stuk kouder aanvoelen. Ben je van plan om zaterdag een terrasje te pakken, dan is een jas geen overbodige luxe. Later op de dag trekken de sluierwolken verder over ons land. Het blijft vooralsnog wel overal droog.

Op zondag is het een ander verhaal. De bewolking neemt toe en hier en daar kan er lichte regen vallen. Met name in het midden en zuiden van het land wordt het wat natter. "Maar het zijn geen grote hoeveelheden", aldus Robert.

Kans op regen

Ook begin volgende week zal er veel bewolking boven het land hangen. Op maandag is de kans op regen ook een stuk groter. Op dinsdag is er voorzichtig weer wat ruimte voor de zon. "Het lijkt erop dat de temperatuur aan het eind van de week weer wat omhoog gaan tot een graad of 13."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.