Terug

Volg Hart van Nederland

Bezorgbedrijven nemen maatregelen vanwege de hitte

Bezorgbedrijven nemen maatregelen vanwege de hitte

Weerbericht

18 juli 2022, 14:47

Maaltijdbezorger Thuisbezorgd, van moederbedrijf Just Eat Takeaway, en PostNL nemen vanwege de hitte maatregelen om hun bezorgers te beschermen. Medewerkers van PostNL kunnen ervoor kiezen om tot 21:00, als het minder heet is, pakketjes en post te bezorgen, en medewerkers van Thuisbezorgd kunnen meer pauzes pakken als ze dat willen.

Normaal gesproken eindigt de werkdag voor postbezorgers om 18:00 uur. Die eindtijd wordt nu opgerekt. Bezorgers kunnen ook een deel van de post in de ochtend bezorgen zodra ze de post hebben, zegt een woordvoerder. PostNL zegt nog geen signalen te hebben ontvangen dat bezorging misschien niet lukt vanwege de hitte, en zegt dit "per regio goed in de gaten te houden". Als het nodig is, neemt het bedrijf extra maatregelen.

Ook staat op alle locaties zonnebrandcrème en water voor het personeel. In het kledingpakket van postbezorgers zit een zomershirt. Bezorgers mogen "met dit weer uiteraard voor een korte broek kiezen", zegt de woordvoerder.

IJsjes en watermeloen op verzamelplekken Thuisbezorgd

Op de verzamelplekken van Thuisbezorgd staan voldoende waterflesjes, zonnebrand en andere verkoelende zaken zoals ijsjes en watermeloen. "Verder houden we van moment tot moment nauwlettend in de gaten of het verantwoord is om onze bezorgers op pad te sturen. We hebben bijvoorbeeld een team dat in nauw contact staat met de bezorgers voor lokale ondersteuning en feedback over de situatie, en zij maken continu de afweging of de omstandigheden verantwoord zijn om te werken", legt een woordvoerster uit.

ANP/redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.