Terug

Volg Hart van Nederland

Bestuurders stapvoets over spekgladde A59, gladheid houdt ook vrijdag aan

Weerbericht

19 jan 2023, 18:04

Op de A59 bij het Noord-Brabantse Engelen rijden bestuurders donderdagavond stapvoets, omdat de snelweg spekglad is. Rijkswaterstaat zegt tegen Hart van Nederland strooidiensten met de hoogste prioriteit naar de snelweg is gestuurd.

In heel het land is donderdag sprake van een drukke avondspits. Volgens de ANWB is de oorzaak daarvan een combinatie van winterse omstandigheden en de stakingen bij het streekvervoer. Bovendien is donderdag - naast dinsdag - de drukste dag van de week. Ook spoedreparaties zijn de oorzaak van veel vertragingen.

Weggebruikers moeten ook donderdagavond, - nacht en vrijdagochtend rekening houden met gladheid. Het KNMI meldt dat in vrijwel het hele land buien, mogelijk met een winters karakter, kunnen voorkomen. Ook kunnen het verkeer en buitenactiviteiten last hebben van de gladheid.

Code geel

Het weerinstituut heeft tot vrijdagmiddag 15.00 uur de zogenoemde code geel ingesteld. Code geel staat voor "wees alert. Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is. Code geel kan 48 uur voordat het weerfenomeen optreedt, worden uitgegeven. De zekerheid is minstens 60 procent."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.