Terug

Volg Hart van Nederland

April doet wat hij wil: kletsnatte dag met vrij lage temperaturen

Weerbericht

16 apr 2024, 09:41

In navolging van maandag wordt het dinsdag opnieuw een kletsnatte en koude dag. En de komende dagen wordt het niet heel veel beter.

"Het wordt vandaag opnieuw een gure dag. Over een groot deel van het land trekken er buien over, waar mogelijk zelfs hagel bij kan zitten. April doet echt wat hij wil dit jaar, het kan alle kanten op", vertelt meteoroloog Jordi Huirne. "Maar het is niet overal slecht. In het uiterst noordoosten en op de Waddeneiland kan het later op de dag gaan opklaren. Maar door die koude wind wordt het ook daar vandaag niet heel aangenaam."

Natte en winderige dag

De dag begint overal in het land nat. Een front met veel regen trekt vanuit het noordwesten over het land. Aan de kust waait de wind er vrolijk op los, in de kustprovincies kan het stormachtig waaien (62-74 km/uur), in het binnenland wordt dat al aardig afgezwakt tot windkracht 4 (20-28 km/uur). In Zeeland en Zuid-Holland is er tot 09.00 uur code geel van kracht. De temperaturen zijn laag voor de tijd van het jaar met 5 graden in het noorden tot 8 graden in het zuiden.

In de middag wordt het met gemiddeld 11 graden niet heel veel warmer en blijft het op veel plekken nat. "Vooral het midden en het zuiden van het land krijgen in de middag te maken met forse buien, daar kan hagel en een klap onweer tussen zitten", vertelt Huirne verder. In het noorden wordt het droger en krijgt de zon nog een kans. De wind gaat een beetje liggen, vooral in de kustprovincies gaat het minder hard waaien.

Wisselvallige week

De rest van de week wordt niet heel veel beter. Morgen lijkt bijna een kopie te worden van vandaag behalve dat het minder hard gaat waaien. Donderdag lijkt de 'beste' dag van de week te worden. Het wordt dan vrijwel overal droog en dan breekt de zon zo nu en dan door.

Vanaf vrijdag wordt het weer wisselvallig met temperaturen tot overdag gemiddeld 12 graden en in de nacht koelt het af naar 5 graden. Tijdens de buien kan er nog een klap onweer vallen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.