Terug

Volg Hart van Nederland

Albert Heijn bezorgt geen boodschappen vanwege hitte: 'Komen jullie nu pas mee?'

Albert Heijn bezorgt geen boodschappen vanwege hitte: 'Komen jullie nu pas mee?'

Weerbericht

18 juli 2022, 21:18

Supermarktconcern Albert Heijn schrapt dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur alle boodschappenbezorgingen. Dat bevestigt het bedrijf aan Hart van Nederland na eerdere berichtgeving van het AD. "We vinden het niet verantwoord om onze bezorgers met deze weersomstandigheden te laten werken", aldus een woordvoerder van de supermarkt.

Klanten die dinsdag boodschappen bezorgd zouden krijgen, werden per mail op de hoogte gesteld van de annulering van de afspraak. Zij moeten zelf een nieuwe afspraak maken. Klanten die voor 14.00 uur een bestelling verwachten, krijgen hun boodschappen wél thuis bezorgd. Aan hen heeft Albert Heijn verzocht een glas water voor de bezorger klaar te zetten.

Op Twitter laten veel klanten weten niet blij te zijn. "Tsjonge jonge, hoe doen ze dat al decennialang in landen waar het standaard 35 graden wordt?", vraagt iemand zich af. "Ook AH laat zich gek maken en ophitsen door de media. Wat een domheid dit." Een ander: "Daar komen jullie nu pas mee? Terwijl er al meer dan een week over de 'hittegolf' wordt gesproken."

Daarentegen krijgt de supermarktketen ook veel bijval voor het in bescherming nemen van zijn personeel. Volgens veel twitteraars hebben de bezorgauto's van AH namelijk geen airco.

Picnic bezorgt wel

Andere bezorgdiensten, zoals Picnic, bezorgen vooralsnog wel morgen. Een medewerker van Picnic laat dat anoniem weten aan Hart van Nederland. "We bezorgen gewoon, al ben ik er wel pissig over dat bezorgers moeten doorwerken zonder airco."

Op Twitter vertelt iemand dat hij een bezorger van de dienst oververhit aan de deur kreeg: "Net iemand van Picnic aan de deur. Bezweet en rood, vroeg of ze waterflesje kon bijvullen. Meteen maar een vers stuk fruit meegegeven."

Picnic laat in een schriftelijke reactie weten dat ze verschillende maatregelen nemen in verband met de hitte. Zo was er een tropenrooster van kracht en hebben alle wagentjes een ventilator en water. "Alle weersomstandigheden worden door ons nauwlettend in de gaten gehouden en waar nodig passen we de maatregelen aan", aldus een woordvoerder.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.